Norelco työpaikkana

Savonlinnassa toimiva perheyritys Norelco on Suomen johtavia sähkönjakelujärjestelmien valmistajia ja suurin kotimainen kojeistovalmistaja. Vuonna 1962 perustetun yrityksen toimitusjohtajana toimii Ari Hämäläinen. Hänen isänsä E. O. Hämäläinen on alkuperäinen perustaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja. Arin äiti Tutta Hämäläinen työskentelee Norelcon hallintopäällikkönä.

“Isäni aloitti Norelcon toiminnan yhden miehen sähköalan vähittäismyyntifirmana ja nyt meillä on yli kaksisataa työntekijää. Vuosien varrelle mahtuu paljon tekemistä, kehittämistä ja oppimista. Norelco työpaikkana on muuttunut hyvin paljon vuosien aikana”, Ari Hämäläinen kertoo.

Tänä päivänä Norelco toimii kolmella paikkakunnalla. Päätoiminnot sijaitsevat Savonlinnassa: kaksi tuotantoyksikköä, joissa työskentelee yhteensä 160 henkilöä. Kuopion tehtaalla työskentelee 40 henkilöä. Vantaan myyntiyksikkö vastaa Etelä-Suomen alueen urakoitsijamyynnistä.

Norelcon yritystoiminta on kasvanut vakuuttavasti. Täysin omavaraisen yrityksen taloustilanne on erittäin hyvä. Yritys hakee koko ajan uusia sähkö- ja metallimiehiä monipuolisiin työtehtäviin. Tarvetta on myös sähköinsinööreille sekä tekijöille esimies- ja suunnittelutehtäviin.

Norelcolla työntekijät osallistuvat yrityksen kehittämiseen

Ari Hämäläinen aloitti kesätyöntekijänä jo vuonna 1969. Hän kantoi asiakkaille kirjeitä postimerkin hinnalla. Myöhemmin tulivat tutuiksi myös tuotannon työtehtävät varastotöistä metallitöihin ja sähkökeskusten valmistamiseen. Valmistuttuaan Hämäläinen rakensi Norelcon kansainvälisiä yhteyksiä myynnin ja markkinoinnin parissa sekä kehitti tuotantoa moderniksi lean-periaatteiden mukaisesti. Toimitusjohtajana hän on työskennellyt vuodesta 2014.

“En minä kaikkia töitä täällä osaa tietenkään tehdä. Mutta kyllä toimitusjohtajan pitää tuntea ainakin pääpiirteissään kaikkea mitä yrityksessä tehdään. Ilman sitä toiminnan kehittäminen on mahdotonta. Vain hyvillä prosesseilla päästään hyviin lopputuloksiin”.

Työpaikkana Norelco kehittyy jatkuvasti
Prosessien kehittämiseen osallistuu koko henkilöstö. Hyvät ideat palkitaan aina, varsinkin silloin kun ne ovat oikeasti käyttökelpoisia tuotannon, logistiikan ja myynnin tarpeisiin.

“Olemme halunneet hajauttaa päätöksentekoa ja jakaneet paljon vastuuta kaikille työntekijöille. Viime vuosina olemme panostaneet erityisesti esimiestyön kehittämiseen ja tulokset alkavat nyt näkyä. Työporukamme hyvää tiimihenkeä kehuttiin jo aiemmin, mutta nyt myös esimiestyöskentely saa parempaa palautetta. Kehitystyö jatkuu koko ajan.”

Norelcon työnjäljen laatu syntyy siitä, kun jokainen osallinen ymmärtää, miten hänen oma työnsä vaikuttaa muiden tekemiseen. Tarkat prosessit ja aikataulutus takaavat, että tilaukset valmistuvat ajallaan. Työporukassa autetaan toista ja neuvoa saa kysyä aina.

Perheyrityksessä ymmärretään sekin, että elämässä on muutakin kuin työ. Henkilökohtaisista asioista kannattaa kertoa, jolloin työt sovitellaan eri elämäntilanteisiin sopiviksi.

“Meillä on tärkeää tehdä aina parhaansa ja kehittyä työssään. Ei haittaa vaikka työt eivät sujuisi ripeästi, kunhan pyrkii tekemään työnsä mallikkaasti. Motivaatio on kaikkein tärkeintä. Tämä työ ei sovi sellaiselle henkilölle, joka haluaa tehdä mahdollisimman vähän ja päästä helpolla. Tarmokkaat, omaa osaamistaan arvostavat työntekijät etenevät meillä nopeasti urallaan”.

Urakkapalkkauksella paremmille tuloille

Norelcon käyttämä urakkapalkkausjärjestelmä pohjautuu työehtosopimukseen. Järjestelmä ei sovi kaikille, mutta se palkitsee ne työntekijät, jotka haluavat tehdä työnsä tehokkaammin. Norelcolla peruspalkka ja henkilökohtaiset lisät ovat aina vähintään TES:n mukaisia. Jos urakasta suoriutuu työlle asetettua tavoiteaikaa nopeammin, saa lisäkorvauksen.

“Asentajien työpaperissa on aina määritelty tavoitetyöaika jokaiselle työtehtävälle. Kone laskee asennustehtävän tavoitetyöajan komponenttien määrän ja vaatimustason perusteella. Meillä nohevimmat henkilöt tekevät 100 tunnin työn jopa vain 40 tunnissa. Silloin asentaja saa mukavasti lisää rahaa peruspalkan päälle. Peruspalkan saa silti aina, vaikka tavoitetyöaika ylittyisikin.”

Norelcolla maksetaan peruspalkan ja urakkavoiton lisäksi henkilökohtaista palkanlisää. Työn vaativuuden ja osaamisen mukaan määriteltyjä peruspalkkatasoja on seitsemän. Henkilökohtaista palkanlisää voi saada jopa 26 prosenttia.

“Olemme rakentaneet selkeät sisäiset standardit peruspalkkatasoille ja henkilökohtaisille palkanlisille. Seuraamme osaamista ja sen kehitystä kaikille yhteisillä mittareilla ja vertaamme suoritusta porukan keskiarvoon. Mitä enemmän työssään kehittyy ja mitä vaativampia tehtäviä tekee, sitä korkeammalle palkkatasolle pääsee ja sitä suurempi on myös henkilökohtainen palkanlisä. Päälle lisätään tietysti myös urakkavoitto.”

Uudella työntekijällä menee keskimäärin noin neljä kuukautta siihen, että hän oppii tekemään työn niin hyvin että tavoitetyöaika alittuu. Aluksi he tekevät helpoimpia asennustehtäviä, mutta osaamisen kehittyessä pääsee haastamaan itsensä kunnolla.

“Kun työntekijä haluaa oppia uutta ja työt lähtevät sujumaan, pyrimme aina vakinaistamaan hänet. Alalla on kuitenkin paljon kausivaihtelua, mikä asettaa haasteita. Yleensä kuitenkin olemme pystyneet vakinaistamaan osaajat vuoden määräaikaisuuden jälkeen.”

Työpaikka sinulle Norelcolla?

Norelcon yritystoiminta kasvaa koko ajan. Yritykseen tarvitaan rekrytoida jatkuvasti lisää sähkö- ja metallimiehiä sekä sähköinsinöörejä. Tarjolla on monipuolisia työtehtäviä koestuksen puolella sekä esimies- ja suunnittelutehtäviä.

Norelcon henkilöstöpäällikkö Olli Maliselta saat aina viimeisimmän tiedon työpaikoista.

“Maliselle kannattaa soittaa, mutta on hyvä lähettää etukäteen lyhyt esittely sähköpostitse. Kun hänellä on sinun perustietosi, pääsette puhelun aikana jo pitkälle.”

Soita toimitusjohtaja Ari Hämäläiselle, jos haluat tietää vielä tarkemmin millainen työpaikka Norelco on.

“Meille voi myös tulla tutustumaan paikan päälle. Esittelemme mielellämme yritystämme ja toimintaamme työpaikasta kiinnostuneille. Laita viestiä tai soita minulle tai Maliselle niin sovitaan tapaaminen”, Norelcon toimitusjohtaja Ari Hämäläinen lupaa.

Rekrytointi-sivulta voit katsoa millaisia paikkoja meillä on nyt avoinna.

 

Malinen Olli
henkilöstöpäällikkö
Puhelin 050 525 5009
olli.malinen@norelco.fi

Hämäläinen Ari
toimitusjohtaja
Puhelin 050 529 1919
ari.hamalainen@norelco.fi