Energia

Norelcolla on pitkä kokemus energianjakelun kojeistojen tarpeista voimalaitoksissa, sähköasemilla sekä keski- ja pienjännitteen jakeluverkossa. Toimitusprojektit sisältävät sekä uudiskohteita että saneerauksia.
Toiminta perustuu vahvaan energia-alan osaamiseen, joustavuuteen sekä kykyyn hoitaa mittavia projekteja.

Ratkaisut luotettavaan energian tuotantoon, siirtoon ja jakeluun

Norelcolla on pitkä kokemus energian jakelun kojeistojen tarpeista voimalaitoksissa, sähköasemilla sekä keski- ja pienjännitteen jakeluverkossa. Toimitusprojektit sisältävät sekä uudiskohteita että saneerauksia.

Norelcon tuotteissa ovat tärkeimpiä ominaisuuksia käytettävyys ja luotettavuus, sillä ne on suunniteltu toimimaan Suomen äärimmäisissä olosuhteissa. Kaikki tuotteet myös valmistetaan Suomessa. Toiminta perustuu vahvaan energia-alan osaamiseen, joustavuuteen sekä kykyyn hoitaa mittavia projekteja. Energia- asiakkaitamme ovat energian tuotanto- ja jakeluyhtiöt sekä verkostourakoitsijat.

Norelcon energianjakelun tuotevalikoima on poikkeuksellisen laaja kattaen lähes kaikki sähköasemilla ja jakeluverkossa tarvittavat kojeistot:

  • NorSwitch sähköasemat ja muuntamot
  • NPM puistomuuntamot
  • NorMega vaunukatkaisijakojeistot
  • NorMax modulaariset keskijännitekojeistot
  • N8MAO kaapelijakokaapit
  • NHK haaroituskaapit

Sähköasemat, muuntamot ja puistomuuntamot voidaan tarvittaessa toimittaa myös paikalleen asennettuina. Myös saneerauksia ja muutoksia tehdään sisätilojen muuntamoihin ja pääkeskustiloihin.

Erilaisten kotimaisten ja kansainvälisten projektien kautta on saatu paljon kokemusta ja osaamista, jota voidaan hyödyntää asiakasprojekteissa. Puistomuuntamoiden toimitukset sähkölaitoksille alkoivat 1980-luvun alkupuolella. Samalla vuosikymmenellä tuoteohjelmaan tulivat sisätilojen keskijännitekojeistot. 2000-luvun alussa tuotevalikoimaa laajennettiin vaunukatkaisijakojeistoilla ja sähköasemilla.

Tänä päivänä Norelco on johtava kotimainen energianjakelun järjestelmien toimittaja.

Referenssejä

Hasintien sähköasema, Varkaus

Hasintien 110/24kV sähköasema syöttää Varkauden pohjoispuolen asuin- ja teollisuusaleen sähkön. Norelco toimitti NorSwitch sähköasemarakennuksen kalustettuna NorMega vaunukatkaisijakojeistolla and DC-käytöillä sekä kaksi NPM puistomuuntamoa. Kokonaisuus toimitettiin paikalleen asennettuna.

Ovako Steel, Muuntamo, Imatra

Ovako Steel Imatran tehtaan prosessivesipumppaamon uusi NorSwitch-sähköasema toimitettiin avaimet käteen periaatteella vanhan pumppaamon viereen. Rakennus toimitettiin kahdessa osassa ja ne asennettiin paikalleen betonisokkelille. Muuntamossa on kaksi jakelumuuntajaa sekä lämmin valvomo, jossa sijaitsevat myös NorPower 5000 kennokojeistot.

IDO, Sähköaseman saneeraus, Raasepori

IDO posliinitehtaalla tehtiin muuntamotilan saneeraus. Norelco purki pois vanhat kojeistot ja asensi tilalle uudet NorMax-kojeistot. Kojeistot liitettiin vanhoihin jakelumuuntajiin. Operaatio suoritettiin lyhyen tuotantokatkon aikana.

› Lisää referenssejä